Hoofdpagina

Uit Wereldwijde Trams Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Welkom op de Wereldwijde Trams Wiki
Voor alles over trams

Aantal artikelen: 27.523
Aantal actieve gebruikers: 1
Sinds 29 januari 2006

Uitgelicht In het nieuws
Zwijnaardsesteenweg Lijn22.jpg
Een HermeLijn in Gent
IP7191599Beversebaan 7242 v.jpg
Een HermeLijn in Antwerpen

De HermeLijn is een lagevloertram in Antwerpen en Gent, en af en toe (vooral in de zomer) ook op de Kustlijn.

Het ontwerp van de HermeLijn is gebaseerd op de nieuwe stadstram van Dresden. Voor de twee Vlaamse tramsteden is het model aangepast voor smalspoor en qua kleurstelling en inrichting opnieuw ontworpen. De trams worden gebouwd door Siemens/DWA in het Duitse Bautzen.

De naam HermeLijn is ontstaan na een prijsvraag onder de Gentse trambestuurders. De trams zijn genoemd naar de hermelijn omdat de vorm en de kleurstelling van het materieel enigszins doet denken aan het winterkleed van dit roofdiertje. De hoofdletter "L" houdt verband met de bijnaam van de Vlaamse Vervoermaatschappij (De Lijn). Soms wordt ook de naam Eenhoorn gebruikt, wegens de radioantenne die vooraan zichtbaar is.

De Antwerpse trams hebben eveneens de naam "HermeLijn" gekregen. Ondanks dat door de Gazet van Antwerpen de naam Salamander werd gelanceerd voor deze tram. Deze benaming wordt namelijk gebruikt voor Dresdense lagevloertrams, waar de HermeLijn op gebaseerd is. De Gentse HermeLijn heeft in tegenstelling tot de Antwerpse HermeLijn twee cabines aan elke zijde en deuren aan twee kanten, omdat het tramnet enkel kopeindpunten heeft (alleen het eindpunt Flanders Expo heeft een keerlus). Het aantal zitplaatsen is daardoor veel kleiner (58 in Gent, 74 in Antwerpen) maar het aantal staanplaatsen is groter (192 in Gent en 176 in Antwerpen).

De HermeLijnen bestaan uit vijf delen (vier geledingen), waarvan 3 korte motorbakken en 2 lange bakken met deuren en een vlakke en lage vloer (35 centimeter boven de spoorstaaf). In tegenstelling tot de Combino heeft de HermeLijn geen vlakke vloer in de motorbakken wat een nadeel kan zijn voor invaliden. Een voordeel is echter dat er daardoor meer zitplaatsen gecreëerd konden worden in de motorbak. De tram heeft een gewicht van 39 ton en heeft een lengte van 29,60 meter en de breedte is 2,30 op zitniveau. Op instapniveau is de breedte 2,20 m. Van de zes de assen worden er vier aangedreven door vier motoren met een vermogen van 95 kW elk. De tram haalt een maximum snelheid van 70 km/h. In eerste instantie werden er 14 tweerichtingtrams voor Gent en 31 eenrichtingtrams voor Antwerpen besteld.

In oktober 2005 werd bekend dat de 45 HermeLijnen van de eerste serie te kampen hebben met scheurtjes in de constructie. De trams worden teruggestuurd naar de fabriek in Bautzen om te worden gerepareerd.

Link.png Lees verder...
Flag of Luxembourg.png In Luxemburg (Luxemburg) wordt de verlenging van lijn 1 naar Stäreplaz/Étoile in gebruik genomen.
Flag of the Netherlands.png In Amsterdam (Nederland) wordt de Noord/Zuidlijn in gebruik genomen, wat diverse wijzigingen in het tramnet tot gevolg heeft. De lijnen 9, 10 en 16 worden opgeheven, daarvoor in de plaats worden de lijnen 11 en 19 opnieuw in dienst gesteld.
Flag of Italy.png In Firenze (Italië) wordt de verlenging van lijn T1 naar Careggi Ospedale in gebruik genomen.
Flag of France.png In Nice (Frankrijk) wordt de nieuwe lijn T2 in gebruik genomen.
Flag of Portugal.png In Lisboa (Portugal) wordt lijn 24 na 23 jaar weer in gebruik genomen.
Flag of Algeria.png In Ouargla (وهران) wordt het nieuwe trambedrijf geopend.
Flag of Denmark.png In Århus (Denemarken) wordt het nieuwe trambedrijf geopend.
Flag of Australia.png In Gold Coast (Australië) wordt de verlenging van G:link naar Helensvale in gebruik genomen.
Flag of Switzerland.png In Basel (Zwitserland) wordt de verlenging van lijn 3 naar SNCF.pngGare de Saint-Louis in gebruik genomen.
Flag of Germany.png In Chemnitz (Duitsland) wordt de nieuwe lijn 3 in gebruik genomen.
Flag of Austria.png In Innsbruck (Oostenrijk) wordt de verlenging van lijn 3 naar Technik West/Peerhofsiedlung in gebruik genomen.
Flag of Luxembourg.png In Luxemburg (Luxemburg) wordt het nieuwe trambedrijf geopend.
21 augustus in de geschiedenis Afbeelding van 21 augustus
1999
Flag of North Korea.png In Ch'ŏngjin wordt het nieuwe trambedrijf geopend.

Caius Iacob GT8 Düwag.jpg

Een DUEWAG GT8 tram op de Caius Iacob
in Arad.

Recente activiteit Navigatie

<activityfeed size=4 />

Landen
Afrika · Amerika · Azië · Europa · Oceanië
Australië · België · Duitsland · Frankrijk · Nederland · Oostenrijk · Polen · Tsjechië · Zwitserland


Technologie
Infrastructuur · Stroomafname · Tractie · Verkeer
APS · Bovenleiding · Draaistel · Eindpunt · Groefrails · Halte · Keerlus · Lijnkleur · Meterspoor · Muurrozet · Negenoog · Normaalspoor · Pantograaf · Remise · Richtingfilm · Sleepbeugel · Strengelspoor · Trolleystang · Vecom · Vetag · Wissel
Tweeasser · Drieasser · Vierasser · Vijfasser · Zesasser · Achtasser · Tienasser · Twaalfasser
Gelede tram


Materieel
Fabrikanten
Adtranz · Allan · Alstom · AnsaldoBreda · ASEA · Beijnes · BN · Bombardier · CAF · Comeng · DUEWAG · DWA · HeiterBlick · Konstal · LHB · SWS · SGP · Siemens · SIG · Solaris · Tatra · Werkspoor


Bedrijven
RETM · OEG · ÖstgötaTrafiken · Transdev · Veolia